MENIU

Predoiu: Vechiul Cod penal este stalinist, nu se mai putea lucra cu el

Predoiu: Vechiul Cod penal este stalinist, nu se mai putea lucra cu el

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, susţine că "Vechiul Cod penal este stalinist, nu se mai putea lucra cu el".

"Vechiul cod este un cod stalinist, nu se mai putea lucra cu el. Oamenii din sistemul judiciar cereau acest lucru. Noul cod este un cod bun, european, bun pentru România", a spus Predoiu, la REALITATEA TV.

Predoiu spune că guvernul poate rezolva imperfecţiunile noului Cod.

"Eu am fost ministru, am avut şi situaţii în care ne-a convocat premierul de la o oră la alta ca să trecem un act normativ pregătit de un minister. Se poate, dacă se vrea. Avem de-a face cu un act complex care a necesitat revizuiri peste revizuiri. Este într-adevăr tardiv, trebuia făcut până la acest moment orice corectură", a spus Predoiu.

"Nu o să găsiţi nicio reformă legislativă de o astfel de amploare în lume care să nu necesite măsuri succesive de implementare. Este motivul pentru care de la adoptarea actului şi până la punerea efectivă în aplicare se lasă un număr de ani. Pentru că ceea ce nu se poate vedea la 1500 de articole simultan gândite de către zece oameni, să se poată vedea în aceşti 4-5 ani de zile. Întrebarea "De ce s-a ajuns în ultima săptămână cu astfel de observaţii?" este legitimă, dar nu trebuie să răspund eu, ci cei care au omis în ultimii doi ani să facă aceste modificări", a mai declarat Predoiu.
 
Predoiu a comentat şi declaraţiile lui Băsescu care a declarat că PREDOIU nu a fost un ministru al Justiţiei CORECT": "Dacă eram un ministru incorect, cred că nu aş fi stat nicio zi ministru al Justiţiei. Nu pentru că m-ar fi demis cineva, ci pentru că nu aş fi acceptat eu o astfel de onoare.

Vinovat de cum arată Codul de procedură penală este şi fostul ministru al jutiţiei Cătălin Predoiu, spune Traian Băsescu. "Predoiu a negociat cu toată lumea, de aceea nu-l susţin", a spus, joi, preşedintele Traian Băsescu.