MENIU

Predoiu îl acuză pe Ponta de complot pentru exilarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

<p>Cătălin Predoiu</p>

Catalin Predoiu crede că "un adevărat complot" pentru "exilarea" șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, este condus de premierul Victor Ponta.

"Victor Ponta: "Din cauza DNA nu absorbim fonduri europene." Explicaţia frazei: Ponta conduce un adevărat complot pentru exilarea lui Kövesi la Bruxelles. În felul acesta ţinteşte un nesperat cadou pentru corupţii care-l ţin la putere. Cum spuneam, Victore, ţi-e frică?", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Victor Ponta a lansat, sâmbătă, un atac la adresa procurorilor care efectuează anchete legate de proiecte pe bani europeni.

"Datele ne spun aşa: 7% din fondurile europene după 5 ani, toate programele suspendate. De ce este mai puţin noul ministru: în ultimele trei luni, autorităţile statului au ridicat documetele de la lucrările de apă, în 20 din 40 de judeţe. Vorbesc de anchete penale. Când există o suspiciune, acel proiect se blochează. Eu nu pot decât să rog autorităţile statului să îşi specializeze oamenii, procurori care să fie specializaţi în fondurile europene sunt destul de puţini. Suntem ţara campioană absolută la reclamaţiile din România despre România. Suntem singura ţară unde un europarlamentar cere să se taie fondurile europene, mi se pare domnul Buda, de la Cluj. Această reclamageală naţională, vreau să ştie toată lumea, are un cost. Eu am auzit teoria de la ofiţerii descoperiţi, gardienii revoluţiei: există un cost. În momentul în care ai o mie de proiecte suspectate de fraudă se opresc", a declarat Ponta, la B1 TV.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Codruţa Kovesi Cătălin Predoiu