MENIU

Predoiu: Îi cer lui Ponta să facă toate demersurile pentru a-l salva pe românul închis în Malaysia

<p>Predoiu: &Icirc;i cer lui Ponta să facă toate demersurile pentru a-l salva pe rom&acirc;nul &icirc;nchis &icirc;n Malaysia</p>

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că îi cere premierului Victor Ponta să facă toate demersurile necesare pentru a-i salva viața românului condamnat la moarte, pentru trafic de droguri, și închis într-o puşcărie de maximă siguranţă, în Malaysia.

"În Malaysia, la această oră, avem un român în mare dificultate. Se pare că a încălcat legea acolo. Acolo sunt alte legi, sunt mult mai dure, altă mentalitate. Îi cer premierului să îi ceară ministrului de Externe să facă toate demersurile pentru a salva viața acelui om. Trebuie explicat autorităților din Malaysia că există o mare diferență între legislația noastră - legislația lor, trebuie să ținem cont de faptul că poate acel om nu a cunoscut duritatea legilor, are alt nivel de cunoaștere a societății. Nu se poate. Trebuie făcut totul pentru a fi salvat și îi cer premierului să facă acest lucru. De ce nu vorbim și cu Bruxelles? Daia ai parteneri. Ridică telefonul și sună. Nu știm ce se întâmplă. Poate că ministrul face eforturi, dar nu le vedem, nu le știm, să comunice. Eu îi cer premierului, de asta nu m-am raportat la ministrul Aurescu, mă raportez la premier: are alte pârghii decât un ministru de Externe, mult mai importante", a declarat Cătălin Predoiu.