MENIU

PREDOIU, despre SCHIMBAREA ROMÂNIEI: Trebuie să închidem acest capitol post-comunism

PREDOIU, despre SCHIMBAREA ROMÂNIEI: Trebuie să închidem acest capitol post-comunism

Cătălin Predoiu, propunerea ACL pentru funcţia de premier, a vorbit, la JOCURI DE PUTERE, despre schimbarea prin care trece România: "Cred că miza următorilor ani e organizarea unei altfel de Românii".

MINIŞTRII LUI PREDOIU. Premierul ACL DEZVĂLUIE cine ar putea face parte din viitorul Guvern

"Domnul Ponta ne-a indus tema ultimilor 10 ani. Eu aş induce tema ultimilor 25 de ani. Sunt ultimi 25 de ani în care, din păcate scenariile au fost mai abundente decât o realitate benefică pentru noi. Nu cred că trebuie să mergem în zona scenariilor. Cred că, în acest moment, trebuie să ne concentrăm pe organizarea unei campanii care să aducă succesul ACL, un succes de care eu îmi leg foarte mari speranţe în legătură cu problemele românilor. Până la urmă, orice succes electoral dacă nu e materializat într-un rezultat palpabil pentru cetăţeni rămâne un joc între politicieni", a spus Predoiu.

Ponta, despre Predoiu premier ACL: Aia e o glumă. Probabil Băsescu va fi prim-ministru

Cătălin Predoiu a vorbit despre schimbarea României şi apariţia noilor generaţii, nu numai în lumea politică.

"Eu cred că e un moment în România în care ordinea lucrurilor apărute după 1990 începe să ajungă la o scandeţă. Acea ordine subterană care a pus stăpânire pe România să fie încet, încet înlocuită de o altă realitate. O pun în legătură şi cu noi generaţii care apar, nu numai în politică. O pun în legătură cu noi generaţii care apar în lumea afacerilor, în lumea medicală, în justiţie. Cred că au realizat că această hoţie a propriei ţări până la urmă însemană hoţia propriului buzunar. Refuz să cred că toată generaţia noastră, decreţeii, seamănă cu domnul Ponta care s-a construit într-un non-model prin minciuna pe care a practicat-o în politică şi prin superficialitatea pe care o practică în administraţie. Nu e singur, e sprijinit acolo. Şi asta cred că e lupta pe care trebuie să o dăm. Nu e doar o luptă a generaţiilor, e o luptă a opţiunilor între un tip de Românie construită în ultimii 25 de ani şi alt tip", a spus Predoiu.

SURPRIZĂ URIAŞĂ. Cine este ŞEFUL DE CAMPANIE al lui IOHANNIS

"Trebuie să închidem acest capitol post-revoluţie, post-comunism, un capitol care înseamnă feudalism politic, monopolism economic, s-a trecut de la unul de stat la unul privat construit pe interese legate de politic, construit pe omorârea concurenţei", a mai declarat Predoiu.

Predoiu a subliniar că România nu este un stat inferior altor popoare.

"Avem o pasiune de a ne auto-flagela, numai la noi se întâmplă. Dar se întâmplă în toată lumea. Nu suntem inferiori altor popoare. Clasa politică la noi e cel mai puţin reformată, tocmai pentru că a fost captivă acestui fel de a face lucruri. Cred că miza următorilor ani e organizarea unei altfel de Românii. O ţară se contruieşte nu numai cu sentimente, înseamnă şi ordine, rigurozitate, planificare, disciplină", a mai declarat Predoiu.

Predoiu: Ponta este "un proiect politic eşuat", trebuie oprit de la a ne târî pe un drum înfundat

Mai multe articole despre:
guvern premier Cătălin Predoiu Klaus Iohannis ACL