MENIU

Viorica Dăncilă, desemnată premier al României. Iohannis: Am decis să dau PSD încă o șansă

Viorica Dăncilă, noul premier. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După consultările cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a desemnat-o prim-ministru pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD. 

”Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea prim-ministrului. Astăzi am ascultat opiniile și argumentele politicienilor, dar am reușit ieri, aseară și azi, între întâlniri, să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețelele de socializare.

Sunt foarte multe opinii și argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor. Sunt multe argumente legate de politica internă a României, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și le-am cântărit. Fiindcă acum trebuie să decid.

PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, am decis să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD - Viorica Dăncilă. Dar acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări”, a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă, noul premier al României! Cine este Viorica Vasilica Dăncilă?

Propunerea PSD-ALDE pentru preluarea șefiei Guvernului este Viorica Dăncilă, europarlamentar de Teleorman și apropiată a lui Liviu Dragnea. PNL şi USR au militat pentru alegeri anticipate, spunând că nu vor vota un guvern PSD. Pe de altă parte, PMP a venit cu două propuneri de premier: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac. Cei din UDMR au fost nehotărâţi: nu au luat o decizie privind susţinerea Vioricăi Dăncilă, întrucât nu o cunosc.

Vasilica-Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României

Mai multe articole despre:
premier prim ministru iohannis