MENIU

Președintele Iohannis atrage atenția asupra lipsei infrastructurii de transport

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat managementul global de la Renault, dar a atras atenția asupra lipsei infrastructii de transport, în condițiile în care România exportă autoturisme în întreaga lume. 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Directorul General al Grupului Renault global, Thierry Bolloré, iar la final a făcut declarații de presă. 

"Industria auto românească se caracterizează prin cea mai ambițioasă din UE. România ajungând pe locul 8 în clasamentul UE de autoturisme. 

Salut aceste evoluții și vă doresc rezultate tot mai bune.

Industria auto și IT reprezintă principalii vectori ai economiei noastre.

Nu este suficient ca doar inițiativa privată să funcționeze cu motoarele turate. Este nevoie și de sprijinul autorităților, prin politici publice care să susțină, nu doar la nivel declarativ, investițiile și competitivitatea.

Trebuie să dezvoltăm susținut infrastructura de transport, fără de care avem cu toții numai de pierdut. Într-o eră a concurenței acerbe în industrie și în inovare, centre precum cel în care ne aflăm astăzi sunt esențiale pentru a fi și a rămâne competitivi. Asemenea investiții oferă tinerilor specialiști din România șansa de a-și afirma creativitatea, dar și talentul, în aceleași condiții de performanță precum în țările dezvoltate.

Marile trenduri globale ale automobilului electric, ale automobilului autonom, constituie oportunități imense în industria globală, pe care inventica românească are capacitatea și trebuie să le fructifice.", a spus Iohannis. 

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis dacia reunalt