MENIU

Președintele CJ Brăila, Bunea Stancu, a fost revocat din funcţie

<p>Președintele CJ Brăila, Bunea Stancu, a fost revocat din funcţie </p>

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Bunea Stancu, a fost revocat, miercuri seară, din funcție de către prefectul Vasilica Vîlcu. Ordinul de revocare i-a fost adus la cunoștință, Bunea Stancu având posibilitatea de a contesta în instanţă decizia prefectului, în termen de 10 zile, potrivit publicației locale infobrăila.ro, citată de Evenimentul Zilei.

Gheorghe Bunea Stancu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, pe data de 18 noiembrie, când judecătorii Curții Supreme au decis că social-democratul este vinovat de încalcarea regimului juridic, privind conflictul de interese.

Cine este Vasilica Vîlcu

Potrivit presei locale, Vasilica Vîlcu (42 de ani) a fost numită în martie 2014  prefect al Brăilei. Decizia de numire a acesteia în funcţie a fost publicată în Monitorul Oficial, în seara zilei de joi, 13 martie. Astfel a luat sfârşit interimatul asigurat de subprefectul Cătălin Grosu la conducerea Prefecturii Brăila. Vasilica Vîlcu a fost propunerea Partidului Conservator. Ea a activat în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila, ca şef al compartimentului Soluţionare Contestaţii, până în iulie 2013, când a avut loc organizarea regioinală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.După reorganizare, a activat în cadrul regionalei fiscale de la Galaţi. În anul 2000, Vasilica Vâlcu a obţinut calitatea de expert contabil, iar în prezent face parte din Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.