MENIU

Ponta: De ce se opune Tăriceanu ordonanțelor de urgență pentru modificarea Codurilor Penale

În moțiunea de cenzură a Opoziției, supusă la vot miercuri, n-au crezut nici inițiatorii ei, afirmă Victor Ponta. Fostul premier explică și de ce Tăriceanu spune ”Nu” ordonanțelor de urgență pentru modificarea legislației penale.

”Moțiunea de azi n-au crezut nici inițiatorii că va trece. Dacă vrei să-ți treacă o moțiune trebuie să construiești o alternativă, nu doar în imaginea publică, ci și în Parlament. PNL e cumva în competiție cu USR, dar USR e genuine, e venit din lumea celor care protestează în stradă. USR și PNL se bat pe același tip de electorat, dar mai mult decât fac ei, eu încerc să-i conving să oprim acest Guvern care ne duce în groapă, să conving unii parlamentari PSD și pe ALDE în totalitate să formăm un nou Guvern”, susține Victor Ponta.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar plănui să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, spune fostul premier.

”Cred că Tăriceanu are obiectiv de a candida la alegerile de anul viitor și știe că orice ajutor brutal, ilegitim, forțat, dat pentru salvarea lui Dragnea îi va dinamita aceste șanse”, a mai precizat acesta. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu ordonanţă Ponta Coduri Penale