MENIU

Ponta: Tăriceanu a fost invitat oficial de Mănescu la şedinţa PNL din care a fost dat afară

Ponta: Tăriceanu a fost invitat oficial de Mănescu la şedinţa PNL din care a fost dat afară / Foto: MEDIAFAX

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost invitat oficial la şedinţa BPN al PNL din care a fost dat afară de către secretarul general al liberalilor, Rareş Mănescu.

"Domnul Tăriceanu a fost invitat de către secretarul general Rareş Mănescu la şedinţă, ne-a spus că a fost invitat oficial. Vă garantez că la PSD, dacă invităm pe cineva, nu-l dăm afară, e o chestie de bun simţ, apropo de revoluţia bunului simţ", a precizat Ponta.

El a spus că Tăriceanu este situat de toate sondajele în primele cinci poziţii ca încredere, în timp de liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, nu figurează nici în primele zece.

"Eu mă uit la cercetările sociologice care sunt prezente pe toate televiziunile şi în care domnul Tăriceanu este între primii cinci oameni din România la încredere, alături de domnul Isărescu, de mine, de Sorin Oprescu şi unde domnul Antonescu nu e nici în primii zece", a spus Ponta.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a ieşit, luni după-amiază, din şedinţa liderilor PNL, menţionând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.

Delegația Permanentă a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala de ședințe a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiecțiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tăriceanu a venit la reuniunea Delegației Permanente însoțit de Radu Stroe, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea. În urma obiecțiilor ridicate de președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la ședință, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.

Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban, iar fostul președinte al PNL a întrunit doar patru sau cinci voturi "pentru".

Tăriceanu a spus, când a ieşit, că PNL ar trebui să analizeze rezultatul votului de duminică.