MENIU

Ponta: Sprijinim coaliția internațională pentru combaterea organizației teroriste Statul Islamic

Premierul, Victor Ponta, a anunțat, astăzi, că România sprijină coaliția internațională, care se formează pentru combaterea organizației teroriste Statul Islamic, precizând că Bucureștiul va participa "cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic și operațional" la efortul internațional făcut în acest sens.

"Din toate discuțiile cu toate instituțiile statului pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliția internațională care se formează în vederea combaterii organizațiilor teroriste, Statul Islamic. Este vorba despre Siria și Irak, este vorba despre un efort internațional la care România, așa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic și operațional", a declarat Victor Ponta, informează Agerpres.

Premierul a adăugat că această poziție este una deja transmisă partenerilor externi, România având o poziție foarte clară și legată de "agresiunea" Federației Ruse, în Ucraina.

Secretarul de stat american, John Kerry, se declara încrezător, vineri, în formarea unei coaliții mondiale de țări europene și arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge Statul Islamic în Irak și Siria, informează Reuters și AFP.