MENIU

PONTA: ROMÂNIA a obţinut cel mai important portofoliu, DEZVOLTAREA REGIONALĂ. Eu negociez cu Juncker

<p>VICTOR PONTA&nbsp;</p>

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că România a obţinut cel mai important portofoliu, Dezvoltarea Regională. "Eu negociez cu Juncker", a mai spus Ponta.

"În urma unor negocieri extrem de lungi şi extrem de complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din Comisia Europeană. Dezvoltarea Regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014 - 2019. Din acest punct de vedere, toţi oamenii cu mintea la ei au aplaudat faptul că România, chiar dacă a avut probleme în trecut legat de absorbţia fondurilor europene, chiar dacă avem acest dezavantaj că eu negociez cu preşedintele Juncker şi cu ceilalţi premieri, dar nu sunt la Consiliul European, am obţinut cel mai bun portofoliu pe care ni l-am putut vreodată dori", a spus Ponta.

"În aceste condiţii, chiar şi domnul Băsescu care este în mod tradiţional adversarul meu, a avut sufiecientă minte ca să nu comenteze mai mult, ştiind că obţinerea portofoliului Dezvoltării Regionale este un obiectiv extraordinar de important", a mai spus premierul.

Ponta a lansat un atac la adresa lui Iohannis şi a lui Blaga.

"Cei doi politruci penibili, iresponsabili, Iohannis şi Blaga, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, s-au gândit ei să reclame Comisiei să nu ne dea Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română. Avem şansa să obţinem cel mai important portofoliu pentru România şi aceşti politruci, Iohannis şi Blaga, crezând că îi fac plăcere lui Băsescu, se apucă să scrie scrisori. E condamnabil acest lucru", a declarat Ponta.