MENIU

Ponta: Problemele legate de retrocedări au început cu primul mandat al lui Băsescu

<p>Ponta: Problemele legate de retrocedări au &icirc;nceput cu primul mandat al lui Băsescu</p>

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seară, la un post de televiziune, că președintele în exercițiu, Traian Băsescu, a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT, după ce refuzase alte propuneri şi a precizat că problemele legate de retrocedări au început cu primul mandat al șefului statului, informează Mediafax. 

Întrebat cum s-a ajuns la numirea Alinei Bica la şefia DIICOT, Ponta a răspuns că a existat un numitor comun între el, care deţinea la acel moment funcţia de ministru interimar al Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele Traian Băsescu, care a semnat numirea acesteia după ce refuzase alte propuneri.

"Atunci eram într-un blocaj legat de şeful DNA, procuror general şi şef DIICOT, au fost mai multe persoane propuse la un moment dat, selectate de fostul ministru al Justiţiei, de doamna Pivniceru - unii dintre ei, cum a fost domnul Niţu, de exemplu, alţii, propuşi de CSM, alţii, propuşi chiar de către colegi, procurori – şi a fost un numitor comun între cel care trebuia să facă propunerea - eu eram ministrul Justiţiei în perioada aceea - CSM, care trebuia să dea avizul – dacă nu mă înşel a dat un aviz unanim, deci înseamnă că nici ei nu ştiau, eu cu atât mai puţin, că nu ştiu ce a făcut doamna... – şi preşedintele, care a semnat după ce refuzase alte propuneri făcute de doamna Pivniceru pentru respectivele funcţii", a explicat Victor Ponta.

Pe de altă parte, premierul a susţinut că nu avea nicio informaţie cu privire la eventuale fapte de natură penală comise de Alina Bica.

 

Mai multe pe Mediafax.