MENIU

Ponta: Oamenii nu sunt neapărat fericiți cu cifrele economice bune

<p>Banii rămaşi vor fi cheltuiţi &icirc;n lunile de campanie electorală?</p>

Premierul, Victor Ponta, a afirmat, luni seară, că politicile de austeritate sunt apreciate mai degrabă de către străinii care vin în România, și nu neapărat de propriii cetățeni, care, în viziunea prim-ministrului, nu sunt ”neapărat fericiți cu cifrele economice bune”, potrivit Agerpres.

"Deficitul bugetar, cel mai important lucru în ziua de astăzi în Europa, anul trecut a fost de 2,4%. Ne-am gândit să-l creștem puțin pentru a stimula dezvoltarea țării. Pe de altă parte am avut așa un ministru bun de Finanțe încât anul acesta, după primele 9 luni, avem 0,2 % deficit. Poate în felul acesta economiștii vor fi foarte bucuroși, dar eu risc să pierd alegerile din acest motiv. George (Papandreou-n.r.) știe foarte bine că austeritatea e apreciată mai ales de către străinii care vin la noi în țară, nu neapărat de proprii cetățeni", a spus Victor Ponta, în cadrul unui discurs rostit la dineul de Gală al Summitului, organizat de publicația 'The Economist' .

"Acestea sunt cifrele. Oamenii nu pot fi însă neapărat fericiți cu cifre, ci mai mai bine reușești lucrul acesta dacă le oferi o viziune asupra țării", a mai declarat prim-ministrul.