MENIU

Ponta: Nu voi demisiona dacă se rupe USL decât dacă şi Băsescu îşi dă demisia

Ponta: Nu voi demisiona dacă se rupe USL decât dacă şi Băsescu îşi dă demisia / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmă că nu va demisiona din postul de prim-ministru, aşa cum solicită liderul PNL, Crin Antonescu, în cazul ruperii USL, decât dacă şi Traian Băsescu va demisiona din funcţia de preşedinte, pentru a nu-i lăsa acestuia ocazia de a numi, din nou, un prim-ministru.

"Voi demisiona doar dacă şi Băsescu îşi dă demisia", a spus Ponta, la un post TV.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, luni seara sau marţi, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" şi căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată".

În replică, Ponta a afirmat, miercuri, că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", fapt cu care şi el este de acord, şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

"Dacă aş demisiona, de abia atunci înseamnă că şi eu, şi Antonescu îi vrem binele lui Traian Băsescu - o nouă nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Băsescu - categoric această variantă este exclusă. Nu se pune problema să-i dăm din nou dreptul lui Băsescu de a face o nominalizare", a spus atunci Ponta.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Victor Ponta USD USL tensiuni USL