MENIU

Ponta: Nu se întâmplă nimic cu OUG de reducere a posturilor; CC nu a declarat OUG neconstituţională

Ponta: Nu se întâmplă nimic cu OUG de reducere a posturilor; CC nu a declarat OUG neconstituţională

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că efectele Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administraţie rămân, deoarece CC nu a declarat ordonanţa ca fiind neconstituţională, ci doar unele articole care au fost adăugate prin legea de aprobare.

El a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei CExN al PSD, întrebat ce se întâmplă urmare a declarării ca neconstituţională a OUG 77/2013 prin care se reduceau 60.000 de posturi din administraţie.

"Nimic (nu se întâmplă - n.r.). Astăzi m-am interesat. Ştirea apărută înţeleg că nu era corectă. Nu a fost declarată ordonanţa neconstituţională, ci ceva ce s-a adăugat în legea de aprobare, un articol sau două articole care s-au adăugat la legea de aprobare la ordonanţă, aşa încât efectele ordonanţei rămân", a menţionat Victor Ponta.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede reducerea posturilor din administraţia publică este neconstituţională, au decis, miercuri, judecătorii Curţii Constituţionale (CC).

Curtea Constituţională a admis, astfel, sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de 61 de deputaţi din grupurile parlamentare ale PDL şi PPDD.