MENIU

Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie PSD. Trebuie să fie pro-european, pro-atlantist

<p>Victor Ponta</p>

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie tot de la PSD, arătând că acesta va trebui să fie o pro-european, pro-atlantist, susţinut de întreaga coaliţie de guvernare şi un om cu care să poată lucra.

Întrebat, la România TV, dacă viitorul premier va fi din PSD sau există şi altă posibilitate, Ponta a răspuns: "Cu siguranţă există şi altă posibilitate".

"Important e să fie un premier care să continue programul actual, trebuie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci şi a PC, al UNPR, al PLR dacă intră la guvernare, al UDMR", a spus Ponta, scrie Mediafax.ro.

El a spus că a avut o discuţie în acest sens cu social-democraţii atât la CExN de la Orăştie, cât şi la reuniunea informală de la Tulcea.

"Există această înţelegere a fapt că în eventualitatea în care vom câştiga funcţia de preşedinte, premierul nu e obligatorii să fie tot de la PSD", a spus Ponta, care a menţionat că a avut această discuţie la grupul senatorial al PSD de la Senat, când i-a convins pe senatorii PSD să îl voteze pe liberalul Tăriceanu la şefia instituţiei.

"Cunosc foarte bine PSD, nu cred că trebuie să aibă tot. E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez", a spus Ponta.

Mai multe articole despre:
declaraţii Victor Ponta premier