MENIU

Ponta: Nu am respins ideea de a candida ca USL la PE, însă au fost probleme de negociere

Ponta: Nu am respins ideea de a candida ca USL la PE, însă au fost probleme de negociere

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, joi, liderilor social-democraţi reuniţi în cadrul CExN al PSD, că nu a respins niciodată ideea de a candida ca USL la alegerile pentru PE, el arătând că acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor probleme de negociere internă.

"Azi trebuie să vă supun discuţiei şi aprobării modul în care vom candida la Parlamentul European. A fost o idee pe care nu am respins-o niciodată de a candida sub forma USL, însă erau nişte probleme de natura negocierii interne, a modului în care mergem în grupuri politice, a candidatului pe care noi o să-l susţinem pentru preşedinţia Comisiei Europene", a spus Ponta în debutul CExN, la care presa a avut acces.

El a precizat că, din această cauză, propune CExN să aprobe ca PSD să meară în alegerile pentru PE alături de UNPR şi PC.

Ponta a precizat că va propune aprobării CExN şi lista candidaţilor pentru PE, respectiv primele 18 poziţii, urmând ca această listă să fie completată ulterior de la poziţia 18 încolo.

"E o primă listă cu propunerea de candidaţi. Cred că trebuie să existe o certitudine privid oamenii pe care îi propunem şi oamenii care vor face campanie pentru Parlamentul European. (...) De la locul 18 încolo lista se va completa cu alte candidaturi", a spus Ponta, care a menţionat că îl va propune, din nou, pe preşedintele executiv Liviu Dragnea, ca şef de campanie.

Ponta a mai spus că este "mai degrabă optimist" în ceea ce priveşte anul 2014 şi a arătat că Liviu Dragnea le va transmite social-democraţilor, în cadrul CExN, modul în care acest optimism se va transforma în realitate.

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta premier Uniunea Europeană PE USL