MENIU

Ponta atacă iar justiția: Dacă judecătoarele îl achitau pe Dragnea, cred că erau și arestate acum

Premierul Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa justiției, după ce a afirmat că dacă ”judecătoarele cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau și arestate acum”. Acesta  a susținut, luni, că în partidul pe care îl conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul Referendumului, decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră nedreaptă.

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta, absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea că am făcut referendum de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la RomâniaTv.

Referitor la raportul puterilor în stat, premierul a subliniat: "Eu cred că în acest moment există o singură putere, iar noi ceilalți — Parlament, Guvern, Președinte — facem și noi ce putem".

Dragnea: Nu am de gând să fug din PSD. Demisia mea, o mică formă de protest. Rămân alături de colegi

Liviu Dragnea a precizat, după ședința PSD, că demisia sa din funcția de președinte executiv rămâne valabilă, dar va rămâne în partid ca membru, urmând să coordoneze Programul Național PSD 2016-2020. Acesta a mai precizat că demisia sa este o mică formă de protest a faptului că decizia instanței este nedreaptă. Funcția pe care a avut-o Liviu Dragnea va rămâne vacantă până la următorul Congres PSD, a anunțat Victor Ponta.