MENIU

Ponta, lui Aurescu: Înțeleg că ați greșit o hartă, dar vă urez succes în continuare ca ministru

Ponta, lui Aurescu: Înțeleg că ați greșit o hartă, dar vă urez succes în continuare ca ministru

Premierul Victor Ponta a ținut miercuri să transmită un mesaj de susținere față de șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, în contextul incidentului petrecut în timpul vizitei la București a ministrului german de Externe, cerându-le totodată miniștrilor să aibă "grijă la funcționari" și să îi sancționeze pe cei care greșesc.

"Domnule ministru Aurescu, degeaba ați făcut atâtea lucruri bune pentru România în toți acești ani. Înțeleg că ați greșit o hartă, eu vreau să vă urez mult succes în continuare, să faceți lucruri bune pentru România. Cine a greșit plătește. Înțeleg că se întâmplă și la case mai mari. Înțeleg că domnul Rosen Plevneliev (președintele Bulgariei — n.r.) este președintele României pe pagina oficială (de Facebook — n.r.) a MAE german. Vreau doar să vă rog să vă vedeți de treabă în continuare, de ministru de Externe, MAE să își facă treaba și dacă cineva, sigur, greșește, înțeleg că plătește. Vroiam să dau acest mesaj public și să vă spun tuturor să aveți grijă la funcționari, dar să vă faceți treaba cât mai bine în continuare", a afirmat Ponta, la începutul ședinței de guvern, informează AGERPRES.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis eliberarea din funcție a purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, care și-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broșurii realizate de AGERPRES și oferite ministrului german de Externe, precizează, miercuri, un comunicat de presă al MAE.

'În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcție a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relația cu AGERPRES, problematica materialului în cauză. Purtătorul de cuvânt al MAE și-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broșurii respective înainte de a-i fi prezentată șefului instituției spre a fi oferită oaspetelui german', susține sursa citată.