MENIU

Ponta, linguşitor cu dictatorul Erdogan. Ce a postat pe Facebook

Victor Ponta, invidios pe Turcia! Într-o postare pe Facebook, fostul premier a subliniat faptul că oficialii germani şi britanici au vizitat Ankara, în timp ce România a fost ignorată. Numai că Victor Ponta omite că motivul vizitelor partenerilor externi a fost tocmai pentru a detensiona situaţia din Turcia. De asemenea, Ponta i-a urat la mulți ani lui Erdogan și a făcut o referire ironică la "tinerii frumoşi şi liberi" din România, care îl critică.

Victor Ponta îşi dovedeşte, din nou, susţinerea faţă de preşedintele Turciei. Cu ocazia zilei de naştere, fostul premier i-a transmis un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook. În postarea lui a făcut însă referiri ironice la adresa protestatarilor din Piaţa Victoriei.

"Îmi asum cu stoicism înjurăturile şi acuzaţiile care vor urma din partea celor "frumoşi şi liberi" - cei care simt ca noi putem să dăm lecţii de democraţie şi "Stat de Drept" tuturor prin modelul "Negulescu" sau prin metoda "Rarinca", a scris Ponta, pe reţeaua de socializare.

În plus, fostul prim-ministru îşi declară invidia faţă de Turcia pentru că, susţine el, „are un lider care îşi iubeşte cu adevărat ţara şi poporul”. Victor Ponta îl compară pe Erdogan cu preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că nu simte acest lucru.

„Deja la Ankara au fost în vizită oficială Cancelarul Merkel şi Premierul britanic Theresa May. sunt gata să fac şi un pariu că domnul Erdogan va avea vizită oficială în SUA şi se va vedea cu Preşedintele Trump pe când Domnul Iohannis va fi în Făgăraş în drumeţie”, a mai scris Ponta.

Fostul premier evită totuşi un aspect important. Premierul Marii Britanii a efectuat, în ianuarie, o vizită în Turcia, tocmai pentru a reduce tensiunile provocate de tentativa de lovitură de stat din 2016. La fel şi Angela Merkel. Cancelarul german a transmis oficialilor de la Ankara să respecte drepturile omului.

Mai multe articole despre:
0 Victor Ponta ERdogan