MENIU

Ponta le-a dat cu flit la 8.000 de români din Italia

<p>Victor Ponta / Foto: MEDIAFAX</p>

Intalnirea reprezentantilor comunitatilor romanesti din Italia cu Victor Ponta, pe care acestia o asteptau pentru a-i cere premierului sa inceteze razboiul cu Traian Basescu si sa se concentreze pe criza economica si gasirea de solutii pentru familiile lor, ramase acasa, nu a mai avut loc.

Potrivit liderului Asociatiei romanilor din regiunea Roma, Eugen Terteleac, primul ministru a invocat lipsa timpului. „Noi avem o traditie. In fiecare primavara ne intalnim la Roma peste 8,000 de romani, sarbatorim venirea primaverii, Martisorul si Ziua Femeii. Cum nu e campanie electorala, domnul Ponta nu a catadicsit sa vina”, a declarat Terteleac.

Ponta s-a intalnit in Italia cu noul premier, Mateo Renzi, si a fost primit la Vatican de Papa Francisc. El a participat si la Congresul socialistilor europeni. Ponta a venit in Italia joi, cu un avion al Ministerului Apararii Nationale, insa aeronava s-a intors acasa sambata seara fara premierul Romaniei. Surse demne de incredere ne-au informat ca Ponta a plecat catre o destinatie necunoscuta cu un avion privat.

Prezenta la manifestare, Lavinia Sandru s-a rugat cu voce tare impreuna cu cei 8.000 de romani pe versurile lui Nichita Stanescu - „Eu nu ma spal de poporul meu”.

„Ne-am rugat pentru toti romanii din intreaga lume, dar mai ales pentru cei care in acesate zile se afla intr-o tara macinata de un razboi civil, romanii din Bucovina de Nord, din Ucraina. Am ca romanii din zona Cernauti sa simta ca nu sunt singuri. De aici de la Roma, romanii le-au transmi ca sunt alaturi de ei. Era bine daca printre romanii care s-au rugat pentru poporul lor s-ar fi aflat si Victor Ponta. Dar a avut lucruri mai importante decat sa se intalneasca cu 8.000 de romani”, ne-a declarat realizatorul emisiunii „Deschide Lumea”.