MENIU

Ponta îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor: Sper că Dragnea mă va susţine

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că îşi va depune candidatura la şefia Camerei Deputaţilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de marţi, sperând şi în susţinerea liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"I-am spus domnului Dragnea că intenţionez şi mâine la CEXn şi miercuri la Grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă Liviu Dragnea îl susţine, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu el de o lună şi jumătate şi va vedea la vot. "Vedem mâine la vot, eu sper totuşi să mă susţină în primul rând Liviu şi după aceea toţi ceilalţi colegi", a spus Ponta.

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, pe 23 mai, după o discuţie pe care au avut-o la Senat cu preşedintele instituţiei, Călin Popescu Tăriceanu, că nu îşi doreşte să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, însă a adăugat că "în viaţă nu faci doar ce îţi doreşti", iar despre şefia PSD a spus că, în mod categoric, nu şi-o doreşte acum, relatează News.ro.

E OFICIAL: Valeriu Zgonea NU mai e preşedintele Camerei Deputaţilor

Întrebat dacă a discutat în partid despre susţinerea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a răspuns negativ. 

La insistenţele presei, care l-a întrebat dacă îşi doreşte această funcţie, Ponta a spus: "Nu, dar în viaţă nu faci doar ce îţi doreşti". 

Victor Ponta a fost întrebat dacă îşi doreşte şefia PSD. "Nu, categoric nu acum", a spus el.

Pe 27 aprilie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, care ocupa atunci funcţia de preşedinte executiv al partidului. Zgonea a fost exclus din PSD după ce i-a sugerat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să renunţe la funcţie pentru că a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul”.