MENIU

Ponta, întrebat dacă a cerut lista agenţilor sub acoperire: Vreţi să ajung în închisoare? E ilegal!

Ponta, întrebat dacă a cerut lista agenţilor sub acoperire: Vreţi să ajung în închisoare? E ilegal!

Premierul Victor Ponta a declarat, răspunzând unei întrebări pe această temă, că el nu a cerut şefilor serviciilor de informaţii lista agenţilor sub acoperire, arătând că ar fi ilegal să formuleze o astfel de solicitare şi că ar ajunge în închisoare.

Întrebat de jurnalişti dacă a cerut şefilor de servicii lista agenţilor sub acoperire, Ponta a răspuns: "Doamne fereşte! Cum să cer aşa ceva? Vreţi să ajung în închisoare? Ar fi ilegal".

Anterior, şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a fost întrebat dacă preşedintele Băsescu a cerut o listă a foştilor ofiţeri acoperiţi, el răspunzând că ”au fost diverse discuţii legate de această temă” şi că a înţeles că preşedintele e preocupat în legătură cu atribuţiile pe care le are la numirile de membri în Guvern.

Întrebat dacă şeful statului a cerut o listă cu ofiţerii acoperiţi, Teodor Meleşcanu a răspuns: ”Au fost diverse discuţii legate de această temă. Am înţeles că este o preocuparte a preşedintelui în legătură cu obligaţiile pe care le are în privinţa numirii de miniştri şi membri ai Guvernului, de a-şi da o părere, de a putea să îi refuze”.