MENIU

Ponta și-a certat un ministru în direct, în ședința de Guvern

Premierul Victor Ponta i-a reproșat ministrului Agriculturii Daniel Constantin că a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare.

Mai multe sute de fermieri au protestat, ieri, în fața Palatului Victoria, chiar în timpul şedinei de guvern. „Ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermieri?”, l-a întrebat Ponta, în şedinţa de guvern, pe ministrul Agriculturii. „Oamenii au dreptate” Daniel Constantin i-a răspuns că a existat, într-adevăr, o anumită întârziere la plata subvenţiilor pentru cap de animal, „din cauze externe”, dar a explicat că, de ieri, fermierilor le-au fost achitate în conturi toate fondurile, fiind plătite circa 275 de milioane de lei. 

„Dacă au banii, de ce protestează? Păi, mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont, să-i ia din cont. Și de ce nu protestează la dumneavoastră, de ce potestează la Guvern? E spațiu mai mare? Data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri! Până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferență dacă îi dai la timp sau dacă îi dai cu peste o săptămână sau două mai târziu”, a arătat premierul.

 Mai multe pe evz.ro