MENIU

Ponta, discuţie informală cu Iohannis. Ce au discutat cei doi

Ponta, discuţie informală cu Iohannis. Ce au discutat cei doi

Premierul Victor Ponta a dezvaluit, luni, in sedinta Biroului Politic al PSD, ca a avut ocazia, la Cotroceni, sa discute cu Iohannis despre necesitatea ca puterile in stat sa fie foarte bine delimitate.

"Am avut ocazia sa discutam mai putin formal despre faptul ca avem, intr-adevar, o ordine constitutionala in Romania, in care sa existe trei puteri in stat, nu una singura. Cele trei puteri sa se respecte, sa se echilibreze reciproc. Sa avem tot respectul si toata independeta pentru justitie, pentru Parlament si pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, ca asa s-a gandit acum trei sute de ani, sa fie trei puteri, si bine s-a gandit, si asa trebuie sa facem si in continuare", a spus premierul Victor Ponta, citat de ziare.com.

Declaratia de luni a lui Ponta vine dupa cea facuta cu o seara inainte in care a subliniat ca senatorii nu sunt angajatii unui procuror DNA, iar cererile DNA privind votul senatorilor in legatura cu solicitarile sale "incalca grav regulile de procedura si respectul intre institutii".