MENIU

Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu privind acciza: Se mai jeluieşte pe la TV, o campanie jenantă

Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu privind acciza: Se mai jeluieşte pe la TV, o campanie jenantă

Preşedintele Traian Băsescu nu mai face altceva în afară de a trimite scrisori şi a se "jelui" la televizor, a afirmat premierul Victor Ponta, legat de scrisoarea acestuia privind acciza la carburant, adăugând că demersul este o campanie electorală "jenantă pentru partidul său şi al doamnei Udrea".

Întrebat de presă dacă a citit scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu a adresat-o preşedintelui Camerei Deputaţilor, premierul a susţinut că nu, dar a ţinut să precizeze că, prin acţiunile sale, şeful statului doreşte promovarea electorală a Partidului Mişcarea Populară.

"Face o campanie electorală jenantă pentru partidul domniei sale, al doamnei Udrea, mă rog, treaba lui. Eu am vrut doar să asigur faptul că, prin toate politicile pe care Guvernul le adoptă şi le promovează în această perioadă, anul 2015 va fi un an chiar mai bun decât 2014 şi nu va fi un an în care va trebui să plătim aberaţiile populiste sau demagogice sau ale altora ca domnia sa. Altceva, că trimite scrisori... Păi, şi ce să facă altceva, în afară de trimis scrisori? Se mai jeluieşte pe la televizor şi cu asta-basta", a spus Ponta.

El a susţinut că, prin ceea ce face, preşedintele doreşte să păcălească opinia publică aşa cum, în opinia sa, a mai făcut-o anterior.

"Vreau să spun un singur lucru, pentru că nu am urmărit foarte mult cu ce se ocupă domnul Băsescu zilele astea, dar ştiu cu ce s-a ocupat în 2009: îi minţea pe români că nu e nevoie de nimc, că nu e nevoie de nicio taxă, a promulgat legea cu dublarea salariilor, nu era nevoie de FMI, nu era nevoie de creşterea TVA, nu era nicio problemă în 2009. A reuşit să păcălească o parte din români care l-au votat a doua oară şi, în 2010, a venit prăpădul. Acelaşi lucru îl face acum, din fericire însă cei mai mulţi din cei care au fost păcăliţi atunci, în 2009, nu-l mai cred", a mai spus premierul.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare în care solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013.