MENIU

Ponta, despre Consiliul JAI: Am fost în minoritate şi votul a decis altceva

Ponta, despre Consiliul JAI: Am fost în minoritate şi votul a decis altceva

Premierul Victor Ponta spune că, la Consiliul JAI pe tema migraţiei, vicepremierul Gabriel Oprea şi-a îndeplinit "foarte corect şi normal" mandatul, "însă am fost în minoritate şi votul a decis altceva", el arătând totodată că la Consiliul European, care are loc miercuri, pot apărea schimbări.

Premierul a apreciat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la un post TV, că ministrul de Interne şi-a îndeplinit "foarte corect şi normal mandatul pe care-l avea chiar din cadrul CSAT", relatează MEDIAFAX.

"Însă am fost în minoritate şi votul a decis altceva. Mai mult de atât nu aş vrea să comentez, pentru că mâine (miercuri – n.r.) domnul Iohannis merge la Consiliul European şi poate schimbă domnia sa ceva acolo", a mai spus el.

Întrebat dacă la Consiliul European decizia JAI mai poate primi amendamente, Victor Ponta a arătat: "Consiliul European e cel care ia deciziie cele mai mari, că acolo sunt şefii de guvern, plus domnul Iohannis şi cu preşedintele Franţei, restul sunt prim-miniştri acolo. (...) Sigur că mâine Consiliul European poate să schimbe tot sau în parte decizia de astăzi (...). Eu sper (...) că se mai pot negocia anumite lucruri. Putem să discutăm după ce mâine seară domnul Iohannis va spune ce s-a decis la Consiliul European".

Solicitat să precizeze dacă România are bani pentru cota de refugiaţi pe care ar trebui să o primească, premierul a spus că nu este o problemă de bani, el menţionând că "problema se pune legat de capacitatea noastră logistică şi de capacitatea de a-i integra în societate".

"Nu cred că ideea este să luăm nişte oameni şi să-i ţinem undeva închişi, că nu aşa se face. Ideea este de a încerca să le oferi un mod de viaţă până când se pot întoarce în ţara lor. Ceea ce astăzi, când vorbim, nu avem o asemenea experienţă, adică nu suntem America sau Franţa, care să fi avut o experienţă de populaţii importante de integrat, în România, dimpotrivă", a mai spus Ponta.