MENIU

Ponta, despre cererea PNL privind ancheta parlamentară asupra Guvernului: Caragiale e depășit total

<p>Ponta, despre cererea PNL privind ancheta parlamentară asupra Guvernului: Caragiale e depășit total</p>

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, după ce liberalii au cerut comisie parlamentară de anchetă pentru modul în care a fost cheltuit Fondul de rezervă al Executivului, în 2013, că inițiativa PNL îl depășeste până și pe Caragiale, în condițiile în care aceștia se aflau la guvernare, în acel an, potrivit HotNews.ro.

"Ziua și demagogia: PNL vrea anchetă parlamentară contra Guvernului din 2013 - in 2013, PNL era ÎN GUVERN!!! Caragiale e depășit total!", a scris Victor Ponta, pe contul personal de Facebook.

PNL a cerut, luni, înființarea a două comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze "risipa de bani publici", în ceea ce privește autostrada Brasov - Comarnic și  Fondul de rezervă al Guvernului, pus recent, în discuție, de un raport al Curții de Conturi.
"Vrem să ne lămurim dacă este vorba de prostie sau hoție", a afirmat copreședintele PNL, Alina Gorghiu, citat într-un comunicat remis HotNews.ro.

Astfel, liberalii acuza, citand raportul Curtii de Conturi, "gravele nereguli in ceea ce priveste modul de cheltuire a banului public cand vine vorba de Fondul de rezerva al Guvernului", aratând ca, in 2013, fondul a fost majorat de 5 ori prin intermediul celor doua rectificari bugetare, iar, in 2014, acesta a crescut de 10 ori, ajungand sa insumeze aproximativ 1,9 miliarde de lei.

"In anul recent incheiat, aproape 1 miliard de lei din acest fond au mers exclusiv catre autoritatile locale, doar in campania electorala Victor Ponta impartind pe criterii politice 357 de milioane de lei pentru primarii si consilii judetene", potrivit sursei citate.

Mai multe pe HotNews.ro.