MENIU

Ponta: Codurile Fiscale vor fi aprobate miercuri. Mai este necesar avizul Ministerului Justiției

<p>Ponta: Codurile Fiscale vor fi aprobate miercuri. Mai este necesar avizul Ministerului Justiției</p>

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că finalizarea proiectului noului Cod Fiscal și al celui de Procedură Fiscală mai necesită avizul Ministerului Justiției, documentele urmând să fie aprobate de Guvern, în ședința de miercuri, dacă nu apare ceva neprevăzut, potrivit HotNews.ro. 

"Este o muncă extrem de dificilă, sunt încă multe detalii, dar toate ministerele și-au finalizat propria parte de muncă, ne-au dat avizele, și Ministerul Justiției trebuie să dea forma finală, alături de Ministerul Finanțelor, cu care, miercuri, să fim pregătiți să venim în fața Parlamentului. Aș vrea să nu ratăm anul 2015, altfel va fi foarte greu în viitor să mai avem și consens politic, și condiții economice, care să ne permită acest lucru și îmi doresc foarte tare ca aceasta să fie una din principalele realizări ale Guvernului, pe care-l conduc la momentul la care se va face bilanțul final", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Totodată, liderul PSD a adăugat că este posibil ca, până miercuri, să fie anunțat și numele noului ministru de Finanțe, precizând, însă, că va discuta, mai întâi, cu președintele Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta anunța, cu puțin timp în urmă, că cele două proiecte vor fi aprobate și transmise Parlamentului pe 25 martie, cu solicitarea către Senat pentru dezbatere, în regim de urgență, imediat după Paște, astfel încât documentele să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, până la finele lunii aprilie.

Mai multe pe HotNews.ro.