MENIU

Ponta: Atacul asupra avionului, unul terorist. E evident că separatişti au fost sprijiniţi de Rusia

Ponta: Atacul asupra avionului, unul terorist. E evident că separatişti au fost sprijiniţi de Rusia

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Sibiu, referindu-se la aeronava doborâtă în Ucraina, că "atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări" şi că "este evident că acei separatişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă"

După ceremonia de ridicare în grad de sublocotenent a absolvenţilor promoţiei 2014 de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, premierul Victor Ponta a reluat, în faţa jurnaliştilor, câteva dintre ideile discursului ţinut la manifestare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"România este în acest moment în prima linie a comunităţii internaţionale care luptă pentru normalitate, pentru o Ucraină democratică şi liberă. Lucrurile care s-au întâmplat, faptul că mor în continuare oameni nevinovaţi, că au fost atâtea victime în acel atac - evident, terorist - asta nu ne face decât să înţelegem mai mult cât de important este să acordăm încredere şi sprijin, inclusiv bugetar, militarilor români", a declarat Ponta.

Întrebat cum comentează mesajul de luni al preşedintelui Băsescu privind Ucraina, Ponta a răspuns: "Nu comentez ce spune altcineva. Eu am văzut mesajul preşedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali şi cred că România trebuie să susţină aceleaşi idei: faptul că atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări".

Mai multe articole despre:
Rusia Victor Ponta premier atac terorist