MENIU

Ponta: Am aflat din presă de sechestru. Am pus la dispoziția procurorilor apartamentul meu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că a pus la dispoziția procurorilor DNA apartamentul său, precizând că măsura sechestrului asigurător, dispusă de procurorii DNA, este "o procedură normală". Ponta a mărturisit că a aflat din presă despre instituirea sechestrului asupra bunurilor sale.

"Procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă. Sunt convins că va rezulta ceea ce ANAF a spus, în urmă cu opt ani, că nu am eludat nicio taxă și nu am produs niciun prejudiciu. Procurorul apreciază că toți cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Eu evident că am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin. (...) Îl aveam (contractul apartamentului—n.r.) și l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soția mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. Și asta, până la urmă, e o procedură normală", a spus premierul, potrivit HotNews.ro.

Ponta a anunțat că nu va da declarații la DNA până ce expertiza nu va fi finalizată, punctând faptul că procurorii sunt cei care trebuie să îi dovedească vinovăția și nu invers.

"Eu cred că toți oamenii din această țară, poate cu excepția mea, că la mine nu se aplică, procurorul trebuie să dovedească că e vinovat, nu eu că sunt nevinovat, că eu pot să vă spun acum că sunt nevinovat", a precizat premierul.

Întrebat dacă a aflat din presă că DNA va impune măsura sechestrului pe averea sa, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, asta dovedește că presa e foarte bine informată".

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că și-a reproșat faptul că DNA și alte instituții din România nu au nicio cale de acces optimă, pentru persoanele cu dizabilități, mărturisind că a simțit-o pe pielea sa, când s-a prezentat în cârje la DNA.

"Nu e doar clădirea DNA, sunt și alte instituții care nu au o cale de acces pentru persoane cu adevărate dizabilități, la mine e temporar. M-am simțit vinovat, sunt convins că există și alte instituții, am rugat-o pe Rovana Plumb să facem un control. M-am văzut și pe mine cu cârje și mi-am dat seama ce înseamnă să ai mereu nevoie. A fost un autoreproș", a precizat Victor Ponta.