MENIU

Ponta: Am cerut votul în Parlament, cu gândul că ne ducem mandatul în 2016

Premierul Victor Ponta a spus, după ce noul Cabinetul a primit votul de încredere al Parlamentului, că s-a decis să ceară votul de încredere cu gândul de a rămâne la guvernare până în 2016.

"Nu am fost atât de hotărât de la început, după data de 16 noiembrie, în momentul în care am hotărât să cer din nou votul de încredere al Parlamentului, în momentul în care am hotărât să vin cu o listă de priorități. Am făcut-o cu gândul că ne ducem mandatul până la capăt, adică până la alegerile parlamentare din noiembrie 2016, timp în care avem foarte multe lucruri de făcut atât la Guvern și în Parlament și trebuie toți, și noi care ne aflăm la Putere și cei din Opoziție, să trecem printr-un amplu proces de reformă a sistemului politic", a explicat premierul luni seară la Parlament.

El a susținut că și-a recăpătat, în parte, credința că poate îndeplini promisiunile asumate în 2012. "Nu a fost nicio problemă de negociere (a noii formule a Guvernului — n.r.). A fost o problemă de energie până la urmă a mea și de credință că pot să duc la bun sfârșit ceea ce am început în 7 mai 2012. Mi-am recăpătat această încredere, nu în totalitate, trebuie să recunosc. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le fac altfel și cred că o să învăț mai mult din înfrângerea din 16 noiembrie decât am învățat din victoriile anterioare", a mai spus Ponta.

 Mai multe pe Agerpres