MENIU

Ponta, alături de Putin şi Lukaşenko la deschiderea Jocurilor europene de la Baku

<p>Ponta, alături de Putin şi Lukaşenko la deschiderea Jocurilor europene de la Baku&nbsp;</p>

Premierul Victor Ponta a participat, vineri seară, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, din Azerbaidjan, unde s-a afişat alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, şi preşedintele Turciei, Recep Erdogan. Premierul a ținut să fie prezent la eveniment, deși liderii UE au boicotat ceremonia, cu excepţia Prinţului Albert de Monaco. Citeste mai mult: adev.ro/npufe3

Premierul Victor Ponta, care declara, vineri, după respingerea în Parlament a moțiunii de cenzură depusă de liberali, că "țara trebuie guvernată", a plecat la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc vineri seară, asta deși liderii europeni au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului, potrivit Adevărul.

Concret, liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. Numai în ultimul an, Guvernul azer a fost acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă. Mai mult, înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de Externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu "împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului".
 
Potrivit unor surse politice, la deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat.

Ce a urmărit Ponta, cu adevărat, prin deplasarea la Baku. Cozmin Guşă: "Este un gest de sfidare!"

Agenţia de presă bulgară Novinite anunţa, joi, că la ceremonie şi-a anunţat participarea şi premierul bulgar, Boiko Borisov, însă prezenţa lui în tribune n-a putut fi observată încă.
 
Victor Ponta repetă episodul de la "Soci"

Premierul nu este la prima vizită, într-o astfel de companie. Anul trecut, liderii europeni au boicotat ceremonia de deschidere a Olimpiadei de iarnă de la Soci, însă Ponta a participat la dineul oferit de Vladimir Putin, prilej cu care s-a fotografiat alături de liderul rus şi de fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Ianukovici.

În şedinţa de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta i-a transmis Gabrielei Szabo, ministrul Sporturilor, să le ureze succes sportivilor români care participă la Jocurile Europene, dar nu a suflat o vorbă de participarea sa.

România participă la Jocurile Europene cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care se vor întrece la 22 de discipline sportive.