MENIU

Ponta: Agresarea tânărului rom în Franţa este un efect al discursului extremist

Ponta: Agresarea tânărului rom în Franţa este un efect al discursului extremist / Foto: MEDIAFAX

Cazul minorului rom român bătut, în Franţa, de mai multe persoane care îl suspectau de comiterea unor spargeri nu este unul izolat, ci efect al discursului public, politic, care conţine elemente radicale şi extremiste, consideră premierul Victor Ponta.

"Ceea ce s-a întâmplat în Franţa nu cred că este un caz izolat, eu cred că atunci când accepţi în discursul public, politic, elemente radicale şi extremiste, mai devreme sau mai târziu se ajunge şi la violenţă. S-a întâmplat de atâtea ori în istoria Europei, să spui «vorbele nu contează, politicienii ce spun nu contează». Ba uite că contează, pentru că se întâmplă asemenea lucruri", a spus Ponta.

Un minor rom român se află în spital, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei.

Preşedintele Francois Hollande a denunţat, marţi, actele "incalificabile şi nejustificate", care contravin tuturor principiilor pe care se fondează statul francez, după agresarea adolescentului rom în regiunea pariziană, şi a cerut angajarea tuturor mijloacelor pentru găsirea autorilor acestei agresiuni.

Şi premierul francez Manuel Valls a condamnat, marţi, "cu mare fermitate" agresarea tânărului şi a cerut ca persoanele responsabile de acest act inacceptabil să fie găsite cât mai rapid, pentru a răspunde de acţiunile lor în faţa justiţiei.