MENIU

Ponta, acuzații dure pentru Dragnea: Prizonier al grupurilor de interese din Rusia, Israel, Ungaria

Dragnea

Fostul premier Victor Ponta îl acuză pe președintele PSD Liviu Dragnea că este prizonier al unor grupuri de interese din Rusia, Israel și Ungaria. Afirmații pe aceeași temă au fost făcute cu câteva zile în urmă de consultantul politic Cozmin Gușă. 

Liviu Dragnea este controlat de grupuri de interese externe, din Rusia, Israel și Ungaria. O spune fostul premier Victor Ponta. 

”Sintagma de stat paralel e o găselniță. Dragnea e prins de un grup de interese din Ungaria și Israel. Oamneii îi platesc vizertele în America, îi aduc consultanții. El tot gazul din Marea Neagră îl dă la două firme ungurești care, de fapt, sunt din Israel, dacă nu din Moscova! Urmează fondul de investiții Israel-Ungaria-Moscova!”, a spus Ponta într-un interviu acordat Știripesurse.ro. 

Cu câteva zile în urmă, despre facorii externi care îl controlează pe Dragnea vorbea și consultantul politic Cozmin Gușă.

”Dragnea este condus din umbră de factori externi. Nu sunt niște factori externi institutionalizați în baza acordurilor pe care România le are. Daca Dragnea ar fi condus în baza unui program al UE sau de către oameni puternici din spațiul UE, nu ar fi mare bai. Dacă Dragnea ar fi condus în baza un interes clar al interesului strategic al SUA, ar fi foarte bine, pentru că asta ne-ar pune într-un acord economic și civilizațional pe care ni-l dorim.

Aici vorbim de grupări ciudate care, atunci când se gândesc la România, se gândesc ca la o pradă, nu doar economic, ci și geostrategic. România are un rol geopolitic foarte important: în funcție de cum se va misca România în următoarea perioadă, vom vedea interesele de frontieră ale UE și SUA. Cei care au ghicit acest lucru și care știu - sunt institute întregi care se ocupă de România - s-au gândit să joace înainte.

Aveau nevoie de cineva nepregătit din punct de vedere geopolitic cum e Dragnea, care să conducă o masă amorfă de vot, să ia deciziile potrivite pentru interesele lor meschine, nu interese mega-politice de a racorda România la niste trenduri, ci sunt interese conjuncturale care îi ajută pe ei, având România la butonieră, să facă altfel de lucruri care în final le va da cu plus.

Noi fiind la Marea Neagră, un rol important îl are Rusia, iar având o tradiție importantă a relațiilor cu Israelul, un joc important îl are și Israelul. Aceste elemente care nu sunt azi controlate de instituțiile statului român le vedem în desfășurate prin gesturile haotice ale acestei marionete care e Liviu Dragnea. Oricât ar vrea să fie de simpatic, nu e. A reușit să-și sperie și partenerii, inclusiv pe Tariceanu”, spunea Gușă.

Mai multe articole despre:
Rusia Israel Ungaria Victor Ponta Cozmin Guşă