MENIU

Ponta a discutat cu ambasadorii UE despre implicaţiile crizei francului elveţian

Prim-ministrul Victor Ponta a discutat, marţi, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene despre implicaţiile, în plan european, ale crizei francului elveţian, în contextul prezentării priorităţilor României în spațiul european, informează Mediafax.

"(Premierul - n.r.) a expus evoluţiile şi perspectivele în plan economic, fiind abordate totodată şi implicaţiile în plan european ale crizei francului elveţian. A evidenţiat importanţa implementării cât mai rapide a Planului Juncker de investiţii  pentru a contribui, în complementaritate cu fondurile europene, la consolidarea creşterii economice, crearea de locuri de muncă şi creşterea încrederii investitorilor. A reiterat atenţia acordată de România discuţiilor în ceea ce priveşte reforma Pactului de stabilitate, cu luarea în considerare a aspectelor strategice, şi continuarea procesului de adâncire a Uniunii Economice şi Monetare", potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, în perspectiva viitorului raport MCV, Victor Ponta a reiterat susţinerea Guvernului pentru consolidarea rezultatelor, în procesul de reformă a justiţiei, şi lupta împotriva corupţiei, evidenţiind progresele înregistrate de România în domeniu.

Premierul a asigurat Preşedinţia letonă a Consiliului UE de sprijinul României, în implementarea obiectivelor sale, şi a felicitat totodată Italia pentru rezultatele înregistrate, în al doilea semestru al 2014, în cursul Preşedinţiei italiene.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marți, cu ambasadorii europeni cu ocazia preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Letonia şi le-a a prezentat priorităţile României în plan european din perspectiva provocărilor actuale cu care se confruntă UE şi vecinătătatea sa.

Mai multe pe Mediafax.