MENIU

Ponta a anunțat că pleacă în concediu de odihnă. Oprea, din nou interimar

Premierul Victor Ponta a infirmat, marți seară, la un post de televiziune, informația potrivit căreia va pleca, miercuri dimineață, în Turcia, pentru a se opera a doua oară la genunchi. În schimb, a anunțat că va pleca în concediu de odihnă cu familia, până pe 9 august.

"Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara țării. Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean și cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârșitul lunii august, în funcție de cum evoluează recuperarea. Plec în concediu cu soția și cei doi copii", a declarat premierul, marți seară, într-o intervenție telefonică la postul B1Tv, întrebat dacă, miercuri, va pleca la un nou control medical în Turcia, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul la care a fost operat, potrivit Agerpres.

"Plec în afara țării, dar nu în Turcia și plec cu soția și cu copiii și sper să nu văd niciun medic în următoarele 10 zile că am văzut destui medici în ultima perioadă", a mai spus Ponta.

Despre faptul că presa va critica plecarea sa în concediu în străinătate, așa cum s-a comentat și în cazul președintelui Klaus Iohannis, premierul a replicat:

"Îmi asum. Având în vedere că o să fie fericiți Irina și Andrei îmi asum criticile. Sunt total conștient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secundă, nu plătește Guvernul sau statul român pentru asta", a completat premierul.

Cum justifică Ponta bugetarea ordonanței privind creșterea indemnizațiilor înalților demnitari

 

 

Potrivit unor surse guvernamentale, următoarea ședință de Guvern urmează să aibă loc pe 19 august, informează Agerpres.

"Este ultima ședință de Guvern, ultima înainte de două săptămâni de vacanță", declara premierul, marți, în cadrul reuniunii în care s-a aprobat rectificarea bugetară pe anul 2015.

Victor Ponta preciza, săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar, informează Mediafax.

"Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută", declara Victor Ponta la un post de televiziune.

Cine plăteşte operaţia lui Victor Ponta la genunchi

 

Premierul mai preciza că "dacă vor fi câteva zile de absenţă, evident e vicepremierul Oprea care mă suplineşte fără niciun fel de problemă", asigurând că, de data aceasta, nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile.

"Cei care au mai avut probleme cu meniscul ştiu că în câteva zile, de data asta lucrurile sunt bine", mai preciza premierul.

Premierul Victor Ponta a fost internat, în 14 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În această perioadă, Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Victor Ponta, schimbarea vizibilă după operaţie. Cum a venit astăzi, la sediul PSD

 

Au apărut primele documente privind operaţia lui Ponta! Fişa premierului, publicată cu erori

Mai multe articole despre:
Turcia Victor Ponta Gabriel Oprea operatie genunchi