MENIU

Pocora: Firea face o discriminare gravă aruncând anatema asupra cuplurilor infertile

Deputatul PNL, Cristina Pocora, o acuză pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, în contextul declarațiilor privind infertilitatea, care l-au vizat pe liderul PNL, Klaus Iohannis, de discriminare, subliniind că ”sunt inadmisibile şi că lovesc puternic un important segment de cetăţeni care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate”. Astfel, Pocora îi solicită purtătorului de cuvânt al campaniei prezidențiale PSD să își ceară scuze, față de aceste familii, și să își retragă cuvintele, „altfel se va adresa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării”.

”Declaraţiile doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, conform cărora oamenii care nu au copii sunt răi și nu au drepturi depline, ne-au oripilat pe toţi, acestea fiind  inadmisibile şi lovind puternic un important segment de cetăţeni care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate. Evlavioasa doamnă Firea face o discriminare gravă aruncând anatema asupra cuplurilor infertile, cupluri lovite deja de crunta neputință de a-și împlini, poate, cel mai mare vis al lor, acela de a avea copii (...) Cu ce sunt aceste cupluri mai prejos decât cele care au copii? Cu siguranță nu cunosc multiplele fețe ale fericirii ca cele cu moștenitori, dar nu sunt cu nimic mai “nefamiliste”, “incomplete”, așa cum le etichetează stimabila doamnă Firea”, declară Cristina Pocora, în cadrul unui comunicat de presă remis Realitatea.net

Deputatul PNL a ținut să precizeze că ”ACL nu face acuze abjecte bazându-se pe relațiile din interiorul familiei”, în ciuda faptului că ne aflăm în campanie electorală. 

”ACL și Klaus Iohannis vorbesc în această campanie despre viitorul României, despre o viață mai bună pentru cetățenii acestei țări la ei acasă, despre România lucrului bine făcut. Și ca să înțeleagă doamna ce discriminare cruntă a scos pe gură, îi precizez că 25% dintre cuplurile din România sunt infertile. Pentru acestea, guvernarea PSD, a doamnei Firea, nu face nimic”, se precizează în același comunicat.

În acest sens, Pocora subliniază că încă nu avem o lege a reproducerii umane asistate medical și că singurul program, care se deconta prin Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, a fost stopat. 

”Nu avem încă o lege a reproducerii umane asistate medical”,  iar, sub guvernarea domnului Ponta, până şi singurul program care se deconta prin Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost stopat, transformând ţara noastră, practic, în singura ţară europeană care nu acordă niciun fel de sprijin cuplurilor, care au nevoie de ajutor medical în dorinţa lor de a deveni părinţi”, precizează Cristina Pocora.

 În consecință, deputatul PNL îi solicită senatoarei Gabriela Firea să își retragă cuvintele, în caz contrar, precizând că se va adresa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

”Rușine să vă fie, doamnă purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale pentru Victor Ponta! Vă cer ferm, doamnă Firea, să vă cereţi scuze faţă de aceste familii şi  să vă retrageţi cuvintele grele, altfel mă voi vedea obligată să mă adresez Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării”, încheie Cristina Pocora.