MENIU

PNL cere sesizarea CSM în cazul lui Victor Ponta, după ce a fost trimis în judecată

Liberalii îi cer Ministrului Justiţiei să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la reacţia premierului, după ce a aflat că este trimis în judecată. Victor Ponta a scris ieri pe internet că procurorul de caz este total neprofesionist şi inventează fapte din urmă cu 10 ani". Până acum, Robert Cazanciuc n-a dat un răspuns.

La câteva ore după trimiterea în judecată, Victor Ponta a scris pe internet că "singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră, inventând și imaginând fapte și situații neadevărate". Se referea la Jean Uncheşelu, procurorul care s-a ocupat de dosarul lui Dan Şova, Rovinari-Turceni.

"Acum îl rog public pe vărul, care este şi vărul domnului premier al României, Ministrul Justiţiei să-şi asume public şi să ceară Inspecţiei Judiciare să se sesizeze.", a spus Seplecan prin telefon la Realitatea TV.

În trecut, Robert Cazanciuc a reacţionat prompt după ce politicienii au făcut declaraţii la adresa procurorilor. Dar atunci veneau dinspre opoziţie. PNL a cerut demisia procurorului general, după ce parchetul a decis neînceperea urmăririi penale pe numele premierului, pentru refuzul de a organiza alegeri parţiale.

MIHAI SEPLECAN, copreşedinte PNL Cluj: "În Romania lui Ponta respectarea legii a devenit facultativă, iar procurorii înregimentaţi politic decid să înfranga decizii ale instanţelor de judecată, să treacă peste ele şi să se erijeze în judecatori.", spunea Mihai Seplecan în august.

O zi mai târziu, Robert Cazanciuc a anunţat că a cerut inspecţiei judiciare să verifice dacă declaraţiile liberalilor aduc atingere independenţei justiţiei.

De data aceasta, în cazul aprecierilor făcute de Victor Ponta, tot la adresa procurorilor, cel puţin până acum, la Inspecţia Judiciară nu a mai fost înregistrată nicio sesizare.

Mai multe articole despre:
PNL CSM inspecţia judiciară Mihai Seplecan