MENIU

PNL vrea să știe cum a ajuns Dragnea să-și facă propagandă electorală la Viața Satului

PNL cere celor de la CNA să investigheze cum a ajuns Liviu Dragnea să-și facă propagandă electorală la emisiunea Viața Satului, de la televiuziunea națională.

Liberalii cer oficial Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), dar și organismului de etică din TVR, să investigheze modalitatea în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns să facă propagandă electorală în ediția de duminică a emisiunii Viața Satului de la televiziunea publică.

”În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj nu trebuie plătită tot din banii publici, ci să o achite Liviu Dragnea și Petre Daea”, arată un comunicat al Ralucăi Turcan.

Reamintim că Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, la emisiunea Viața Satului, de la TVR, unde a fost invitat alături de ministrul agriculturii Petre Daea, dublarea subvenției pentru tomate de anul viitor de la 3000 la 6000 de euro și extinderea programului de subvenție la castraveți, ardei și vinete. Dragnea a mai anunțat că va discuta cu Guvernul și cu Parlamentul astfel încât de anul viitor să fie eliminat impozitul pe subvenția agricolă. Liderul PSD a mai anunțat că va depune săptămâna viitoare în Parlament legea dublului standard. ”Cei are vor aduce produse proaste vor plăti ca să-i usture. Să vină cu produse de calitate superioară”, a explicat Dragnea. Întreaga emisiune difuzată de postul public de televiziune a avut un pronunțat caracter de propaganda electorală, deși nu este marcată ca atare.

PNL arată că regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar și prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afișat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viața Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afișaj a lipsit. ”Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”, spune Raluca Turcan.

Mai multe articole despre:
Dragnea Viaţa satului propaganda electorala