MENIU

PNL şi-a desemnat 5 candidaţi pentru Primăriile de Sector. Predoiu vrea alianţă de centru dreapta

Liberalii au stabilit azi cine intră în cursa pentru 5 sectoare din Bucureşti. Este nevoie de decizie politică, pentru că sondajul comandat arată diferenţe mici între PNL-istii care vor să fie candidaţi la primărie. În prezent, singura certitudine este deputatul Ovidiu Raeţchi. Acesta vrea locul ocupat până de curând de Marian Vanghelie. Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că apelul său către o alianţă a forţelor de dreapta pentru câştigarea Bucureştiului nu exclude formaţiunea condusă de Traian Băsescu şi nici alte partide de dreapta.

Liderii PNL s-au reunit luni in sedinta pentru a dezbate sondajul partidului si pentru a decide cine vor fi candidatii liberali la sectoare. După şedinţă, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu au anunţat cine sunt candidaţii stabiliţi de comisiile de unificare, dar care vor trebui validaţi de BPN.

Ludovic Orban a anunţat că la Primăria Sectorului 1 va candida Alexandru Nazare, la sectorul 2 Dan Cristian Popescu, la secorul 3, Florin Vasile, la sectorul 4 va candida Razvan Sava, iar la sectorul 5 va candida Ovidiu Raeţchi. Ludovic Orban a anunţat că se va stabili şi candidatul pentru sectorul 6.

Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a explicat duminică seara că există sectoare în care scorurile sunt "extrem de strânse" între candidaţii PNL, iar o decizie finală va fi luată pe baza trendului de creştere pe care îl prezintă un anumit candidat. "Sunt unii care îşi fac campanie de câteva luni şi alţii doar de o lună şi deja le suflă în ceafă", a explicat Predoiu. Liderul PNL Bucureşti a mai spus că situaţia cea mai grea este la Sectorul 3, acolo unde actualul primar, Robert Negoiţă, stă mai bine decât orice candidat. ”Acolo vom găsi un candidat care nu are mamă, nu are tată şi care nu are ce pierde”, a spus Predoiu.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, duminică, la Realitatea Tv, că au fost finalizate sondajele interne din PNL privind candidaţii pentru sectoarele Capitalei şi urmează etapa de analiză la nivelul conducerii partidului, iar, miercuri, vor fi validaţi în şedinţa BPN.

”Sectoarele au generat nişte soluţii. Acum (luni, în comisia de unificare -n.r) le analizăm, le validăm, le selectăm. Marţi seară am cerut convocarea comitetelor executive de sector, apoi urcă din nou la Biroul Permanent Naţional, miercuri de dimineaţă (...) Miercuri se închide, practic, acest proces. Cred că unele nume vor fi anunţate chiar de mâine, după comisie, dar ele vor merge mai departe în BPN pentru validare”.

Cătălin Predoiu a explicat că există sectoare în care scorurile sunt "extrem de strânse" între candidaţii PNL, iar o decizie finală va fi luată pe baza trendului de creştere pe care îl prezintă un anumit candidat.

"Sunt unii care îşi fac campanie de câteva luni şi alţii doar de o lună şi deja le suflă în ceafă", a explicat Predoiu. Liderul PNL Bucureşti a mai spus că situaţia cea mai grea este la Sectorul 3, acolo unde actualul primar, Robert Negoiţă, stă mai bine decât orice candidat. ”Acolo vom găsi un candidat care nu are mamă, nu are tată şi care nu are ce pierde”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu: Nu exclud o alianţă cu partidul lui Traian Băsescu şi cu niciun alt partid

''Nu am exclus pe nimeni în demersul pe care mi l-am asumat din punct de vedere personal, ceea ce mă interesează este să maximizez şansele bucureştenilor de a avea un alt primar şi o altă administraţie decât PSD'', a explicat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, afirmând că nu a discutat, până acum, nici cu Traian Băsescu, nici cu Monica Macovei şi că rămâne de văzut în ce măsură apelul său lansat duminică seară, la un post de televiziune, se va formaliza. Liderul liberal a afirmat că dreapta politică se află în situaţia în care s-a aflat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. ''Practic, la aceste alegeri locale, în mod particular în Bucureşti ne aflăm în situaţia în care ne-am aflat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, situaţia în care cerem cetăţenilor un vot util pentru a învinge PSD. Cred că este o dovadă de generozitate politică să întinzi mâna către toate forţele de centru dreapta şi să discuţi pentru a găsi cea mai bună soluţie'', a mai spus Predoiu.

Mai multe articole despre:
alegeri PNL măsuri preşedinte anunţ decizii candidaturi