MENIU

LIBERALII din teritoriu cer ieşirea PNL de la guvernare

LIBERALII din teritoriu cer ieşirea PNL de la guvernare

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Mai mulţi lideri din teritoriu ai PNL cer ieşirea partidului de la guvernare. Decizia ar urma să fie luată în această seară, în cadrul Delegaţiei Permanente.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în Delegaţia Permanentă va vota pentru retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi denunţarea protocolului USL, el neavând însă un mandat în acest sens din partea filialei.

"La Delegaţia Permanentă voi susţine şi voi vota ca de mâine (miercuri - n.r.) miniştrii noştri să se retragă din acest Guvern pentru că au existat două sau trei săptămâni în care noi am tot aşteptat din partea premierului Victor Ponta şi a colegilor noştri social-democraţi să ne accepte propunerile pentru cele patru ministere, pe Klaus Iohannis la Ministerul de Interne şi vicepremier. Ce e trist este că l-am auzit pe Victor Ponta spunând că nu va retrage eşaloanele doi şi trei, ca, după nici o jumătate de oră sau în timp ce încă vorbea, o parte dintre miniştrii noştri secretari de stat să fie deja demişi", a spus Stelian Dolha.

El l-a criticat şi pe senatorul Ilie Sârbu, pe care l-a numit "socru de coşmar".

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, marţi, că la Delegaţia Permanentă a partidului va susţine "ieşirea de la guvernare acum" dacă se va ajunge la o astfel de propunere, având mandat din partea Biroului Politic Judeţean să voteze în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că va participa la Delegaţia Permanentă a partidului, care va avea loc la ora 19.00, şi că va susţine ieşirea de la guvernare "dacă va fi cazul".

"O să vedem care sunt propunerile venite din partea conducerii partidului. Dacă va fi cazul, vom susţine ieşirea de la guvernare acum. Repet, acum, şi vreau să se înţeleagă că spun acum cu litere mari", a declarat Mircea Cazan.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Potrivit acestuia, PNL nu a avut avantaje în teritoriu nici până acum, deşi a fost la guvernare. "Nici până acum nu am avut avantaje pentru oamenii din teritoriu, pentru primari", a spus Mircea Cazan. El a precizat că, săptămâna trecută, s-a reunit Biroul Politic Judeţean, care a "analizat toate situaţiile posibile".

"Am avut şedinţă şi am analizat toate situaţiile posibile care ar putea apărea. Colegii au votat să susţinem în continuare varianta Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, nimic altceva. Noi suntem ardeleni, dacă am spus ceva, asta aşa rămâne, nu ne schimbăm de la o zi la alta", a spus Mircea Cazan.
Mircea Cazan a precizat că, în urma votului exprimat de către Biroul Politic Judeţean, are mandat să susţină ieşirea de la guvernare "acum", la Delegaţia Permanentă.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Preşedintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, spune că în Delegaţia Permanentă de marţi seară va vota pentru retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat liberali din Guvern, susţinând că "PNL nu stă în genunchi pentru a rămâne la guvernare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florin Ciurariu consideră că PSD este cel care şi-a făcut calculele pentru a scoate acum PNL din Guvern.
"Cei de la PSD şi-au planificat de foarte multă vreme să ne scoată de la guvernare, însă au vrut să treacă iarna cu noi. Asta este o vrăjeală de-a premierului că vrea PNL să iasă de la guvernare. Dacă Ponta nu vine astăzi (n.r.-marţi) în Parlament pentru a vota schimbarea structurii Guvernului, ca postul de vicepremier să fie atribuit ministrului de Interne, atunci diseară voi vota pentru retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat ai PNL din Guvern. Noi nu stăm în genunchi pentru a rămâne la guvernare", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Vaslui, Florin Ciurariu.

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc Biroul Permanent Judeţean al PNL Vaslui, în care s-a votat pentru retragerea miniştrilor liberali din Guvern dacă PSD nu va accepta condiţiile impuse de partid.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Președintele PNL Buzău, George Scutaru, spune că la Delegația Permanentă a partidului va susţine retragerea miniștrilor și secretarilor de stat din Guvern, adăugând că apoi PNL va trebui să înceapă să facă opoziție adevărată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul George Scutaru a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că "este evident" că social-democraţii nu își mai doresc să guverneze alături de liberali, motiv pentru care ar fi oportun ca PNL să își retragă miniștrii și secretarii de stat din Guvern, iar PSD să își asume guvernarea.

"Diseară va fi un bilanț al negocierilor de până acum. Este evident că PSD nu-și mai dorește să continue acest proiect care se numește USL. Personal, cred că singura soluție este ca PNL să-și retragă miniștrii și secretarii de stat, iar ei să-și asume guvernarea. Din partea PSD am avut numai opreliști pentru intrarea lui Iohannis în Guvern. Personal, cred că acest fapt se leagă de dorința PSD de a avea un control total la Interne pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. Altfel nu-mi pot explica refuzul care a existat pentru intrarea în guvern a lui Iohannis. PNL va intra în opoziție și va face cu adevărat opoziție. Am fost loiali Guvernului și USL-ului în Parlament și în Guvern, am fost deschiși să sprijinim acest proiect, la fel de serios vom face și opoziție și îi asigur pe toți simpatizanții și membrii PNL că după prezidențiale ne vom întoarce la guvernare", a afirmat deputatul PNL George Scutaru.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, susține că "nu are rost ca situaţia din USL să fie prelungită la nesfârşit" şi că dacă nu va apărea "vreo modificare pe ultima sută de metri" liberalii trebuie să decidă ieşirea de la guvernare.

Deputatul Gheorghe Dragomir a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX că în cazul în care Victor Ponta nu va transmite până marţi seară, la întâlnirea Delegației Permanente a PNL, că este de acord cu propunerile liberalilor pentru posturile de miniștri, atunci PNL trebuie să iasă de la guvernare.

"Noi, în totalitatea Biroului Politic, am susținut că vrem să guvernăm, să ne achităm de promisiuni, că nu vrem ruperea USL, dar dacă până la termenul dat premierul nu va transmite clar că este de acord cu propunerea noastră nu are rost să încurcăm un guvern care și-a făcut proiecte, planuri, demite, numește din membrii PSD și de la cei doi sateliți. Nu are rost să o lungim la nesfârșit, să fie o incertitudine totală și România să fie într-un haos. Nu are rost, ne oprim", a afirmat Gheorghe Dragomir.

Gheorghe Dragomir a mai spus că s-a consultat cu colegii din organizația de la Constanța în privința acestei decizii, aceștia trasmițând că sunt de acord cu retragerea de la guvernare dacă nu sunt respectate deciziile luate în interiorul partidului.

Întrebat ce părere are despre faptul că PSD a anunțat că ar putea coopta UDMR la guvernare în locul PNL, Dragomir a spus: "Este o altă încălcare a promisiunilor făcute de PSD pentru că nu a susținut în campania electorală acest lucru. Dar nu ne mai surprinde nimic".

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Delegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să tranşeze, marţi seară, situaţia din USL, o decizie anticipată de liderii partidului fiind retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că opinia filialei judeţene la Delegaţia Permanentă va fi pentru ieşirea PNL de la guvernare, având în vedere că nu au fost acceptate condiţiile impuse de liberali în timpul negocierilor cu PSD.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Preşedintele PNL Arad, Ioan Cristina, a declarat că în filiala judeţeană a existat o şedinţă de consultări cu liderii locali, iar opinia generală a fost că partidul nu trebuie să rămână la guvernare dacă PSD îşi menţine punctul de vedere referitor la numirea miniştrilor propuşi.

"Având în vedere poziţia constantă a PSD, care ne nemulţumeşte pe deplin, negocierile de până acum neavând niciun rezultat favorabil, nu avem cum să rămânem în acest Guvern. Poziţia filialei noastre la Delegaţia Permanentă va fi pentru ieşirea de la guvernare", a spus Ioan Cristina.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu, lider al PNL Botoşani, spune că la Delegaţia Permanentă a PNL ar trebui să se decidă rapid retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat din Guvern, iar partidul să se ocupe de pregătirea alegerilor europarlamentare, unde trebuie să-şi dovedească forţa.

Ţurcanu a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că el consideră că în Delegaţia Permanentă a PNL lucrurile trebuie tranşate rapid, să se încheie "cu circul" şi să se decidă retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat din Guvern, după care să se discute despre campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

El consideră că în alegeri partidul îşi va demonstra forţa pe dreapta eşicherului politic.

"Să discutăm mai mult de campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Acolo partidul dovedeşte capacitatea de mobilizare şi de organizare", a afirmat Ţurcanu.

În ceea ce priveşte colaborările din teritoriu, vicepreşedintele PNL a spus că Delegaţia Permanentă a PNL va constata nulitatea protocolului USL, ca document juridic, după ce acesta nu a fost respectat.

El a apreciat că în aceste condiţii toate filialele au libertatea să încheie înţelegeri cu ce partide doresc, fără să mai fie îngrădite de protocolul USL şi nu a exclus ca unele organizaţii să continue colaborarea cu PSD.

PNL IESE DE LA GUVERNARE. Președintele PNL Argeș, senatorul Ion Popa, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că la Delegația Permanentă de marți seară liberalii trebuie "să ia la cunoștință" faptul că PSD nu mai susține formula USL și să își retragă din Guvern miniștrii liberali.

"La Delegația Permanentă voi susține luarea la cunoștință a faptului că PSD nu mai dorește să susțină formula Uniunii Social Liberale, prin nenominalizarea miniștrilor pe care PNL i-a propus pe cele patru portofolii. Acest lucru demonstrează că partenerii noștri nu mai doresc formula USL și, prin urmare, noi la Delegația Permanentă va trebui să constatăm acest lucru. Evident că pasul firesc pe care trebuie să-l facem este acela de a retrage și miniștrii pe care îi mai avem în executiv", a afirmat senatorul Ion Popa.

El crede că atitudinea PSD este generată de faptul că acest partid nu mai dorește să susțină candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale.

"Cu acest protocol, cu negocierile care au fost făcute până acum, USL putea să continue să funcționeze. Dar pentru că se apropie momentul când PSD trebuie să-și respecte promisiunea pe care a făcut-o și angajamentul pe care l-a luat USL, și anume de a-l susține pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, pentru că se apropie acel moment și noi am constatat că nu prea mai vor să se țină de cuvânt, s-a ajuns în situația asta, situație generată numai de refuzul premierului de a-i numi pe cei patru miniștri pe care noi i-am propus", a mai spus Popa.