MENIU

PMP a făcut anunțul! Votează Guvernul Orban, dar pune condiții!

Eugen Tomac a declarat duminică faptul că parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, însă dacă liderul PNL va respecta mai multe condiții.

Eugen Tomac a anunțat, după ședința de duminică, că PMP va susține Guvernul Orban la votul de învestitură dacă PNL va accepta condițiile pe care i le va pune ”în interesul României”. Printre acestea, Eugen Tomac a punctat relația cu Republica Moldova și tăierea pensiilor speciale, pe care liderul PMP le-a catalogat drept ”furt” din banii publici:

”În primul rând vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire pentru că nu găsim în programul prezentat ce PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulțumire pentru faptul că a fost desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni în condițiile în care avem peste 3,5 milioane de români la muncă peste hotare (…). De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului și în anul în care UE a adoptat o rezoluție prin care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, considerăm că era momentul cel mai oportun pentru ca națiunea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut și să înființeze un minister al reîntregirii. Ținând cont, însă, de situația în care se află țara și de convingerea cu care am votat moțiunea de cenzură, vreau să fac unele precizări: Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiții”

Mai multe articole despre:
Orban PMP tomac