MENIU

Ploaie de ironii de la Dragnea către Macron: ”Noi am câștigat alegerile. Cei care ne dau lecții..”

Liviu Dragnea 

Liviu Dragnea susține că nu a înțeles foarte bine atacul lui Emmanuel Macron la adresa celor care ”atacă independența justiției”, dar a ironizat totuși și declarațiile președintelui francez și întâlnirea ”secretă” a ministrului de Externe Jean-Yves Le Drian cu șefa DNA.

Liviu Dragnea l-a atacat pe președintele francez Emmanuel Macron, care criticase avântul iliberal din Europa de Est și remarcase că în România, unii politicieni atacă independența magistraților. 

”Acolo a scris că în România sunt unii care se opun independenței Justiției. Neavând fir direct cu președintele Macron și neparticipând la întâlnirea secretă dintre ministrul de externe și șefa DNA, ceea ce preupun că este uzual din punct de vedere diplomatic, nu știu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituții”, a spus Dragnea, care a mai observat că spre deosebire de președintele Klaus Iohannis, nu are o relație atât de apropiată cu liderul francez.

Dragnea a respins orice comparație între situația României și cea a Ungariei sau Poloniei: ”E o prostie!”.

”Am văzut în aceeași declarație ceva care un pic contrazice ce se spune mai sus. Și anume că crede în democrațiile puternice, în sensul că cei care au câștigat alegerile trebuie să decidă. În România noi am cam câștigat alegerile. Dar nu avem de gând să decidem brutal. Vom decide prin consultări și ținând cont de sfaturi și propuneri care vin din zonele de bună credință”, a mai spus Dragnea.

”De la cei care vor să ne dea lecții de suveranitate și de cum să facem noi așa cum nu fac ei, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult afectați”, a asigurat președintele PSD.

Există o ascensiune a "democraţiilor iliberale" în Europa, a declarat duminică, într-un interviu, preşedintele francez Emmanuel Macron, care a adăugat că independenţa magistraţilor este pusă în pericol în ţări ca Polonia şi Ungaria, dar şi de către "unii în România", salutând în acest context munca preşedintelui Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control".