MENIU

Plângere penală pe numele lui Ponta, la ÎCCJ. Acuzația: neorganizarea de alegeri locale parțiale

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan (PNL) a depus, la Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prim-ministrului Victor Ponta, pe care îl acuză că nu a organizat alegeri locale parțiale, în acest judet, în termenul prevăzut de lege. Potrivit liberalului, termenul a fost depășit cu jumătate de an.

"Am câștigat la Curtea de Apel Cluj, premierul a contestat și ne vom judeca la Înalta Curte. Eu am făcut și plângere penală pentru abuz în serviciu. În primă fază, procurorul de caz a dat NUP, l-am sesizat pe prim-procurorul Tiberiu Nițu, nici dânsul nu mi-a răspuns nimic și am făcut plângere penală la Înalta Curte, la Curtea preliminară de cinci judecători", a declarat Mihai Seplecan, potrivit Gândul.info.

Liberalul se declară ferm convins că va câștiga și că premierul va fi acuzat de abuz în serviciu. În acest sens, Seplecan a precizat că prim-ministrul a fost anunțat cu 35 de zile înainte de această dată, cu privire la necesitatea organizării alegerilor locale.

"Domnul premier nu a respectat legea si la momentul cand trebuia sa organizeze alegeri pentru Consiliul Judetean Cluj nu a tinut cont de lege si a incalcat legea", a adăugat Seplecan.

Pe de altă parte, Mihai Seplecan a mai precizat că nici procurorul general nu i-a răspuns în termenul legal de 20 de zile la plângerea penală depusă împotriva premierului.

Funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj a rămas vacantă după ce Horia Uioreanu și-a dat demisia, pe 3 octombrie 2014, arestat preventiv, la acea dată, pentru fapte de corupție.

La începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Cluj a decis că Executivul trebuie să organizeze alegeri parțiale anticipate pentru șefia CJ Cluj. O lună mai târziu, potrivit ziare.com, instanța a transmis, în motivarea deciziei, că Executivul a făcut exces de putere când a refuzat să organizeze alegeri pentru funcția lăsată liberă, după demisia lui Uioreanu.

Cum a sfidat Guvernul legea în cazul organizării alegerilor locale parțiale