MENIU

Petre Tobă face publice sponsorizările ISU, la cererea lui Cioloș - surse

Surse din Guvern au declarat pentru Realitatea TV ca ministrul de Interne Petre Tobă va face publice mâine informaţiile privind controversatele sponsorizări de la ISU. Totul, la solicitarea prim-ministrului Dacian Cioloş. Sâmbătă, după şedinţa informală de Guvern, premierul a declarat că aceste sponsorizări sunt ,,derapaje, nu sunt un lucru normal".

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, după şedinţa informală de Guvern, că le-a spus miniștrilor abilitați din cabinetul său să ia toate măsurile în privința acestor "derapaje" de la Inspectoratul pentru situații de urgență.

Întrebat de jurnalistul Cătălin Tolontan cum apreciază faptul că s-au făcut sponsorizari de la organele de avizare, precum ISU, Cioloş a spus că un raport al sponsorizărilor ISU va fi făcut public.

"Astfel de derapaje cred că există nu doar la ISU, ci şi în alte instituţii. Am avut deja discuţii cu miniştrii. Le-am spus să ia toate măsurile pe care le consideră necesare pentru a nu mai avea astfel de situaţii", a răspuns Cioloş. Premierul a subliniat că un raport al sponsorizărilor ISU, în măsură în care legea permite, trebuie făcut public.

"În măsură în care legea permite, cred că aceste informaţii trebuie să fie publice. Voi verifică să văd de ce nu a fost făcut public raportul. Integritatea trebuie să fie o consecinţă a transparenţei. Transparenţă face parte din integritate. Am cerut acest lucru mai multor instituţii", a adăugat Dacian Cioloş.

Mai mult, premierul a arătat că va acordă atenţie consolidării clădirilor cu risc seismic: "ISU este o prioritate şi vom lucra atât pe instituţie că atare şi eficientă să, cât şi pe acel plan de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti în caz de catastrofă (...) (Derapajele - n.red.) nu sunt un lucru nromal şi e păcat că s-a ajuns aici într-o astfel de instituţie care e în prima linie de asigurare a siguranţei cetăţenilor".