MENIU

Petre Daea şi veşnica obsesie: Dacă aţi observat, grămezile de lână de pe câmp au început să dispară

<p>Petre Daea</p>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, face de fiecare dată o declaraţie despre oaie. De data aceasta, despre lână.

"Daca aţi observat, grămezile de lână au început să dispară de pe câmp şi au început să comercializeze acest produs", a spus Petre Daea, la Călăraşi.

Acelaşi Petre Daea a afirmat, la începutul lunii iulie, că în România comunităţi întregi au fost create datorită creşterii oilor, ministrul adăugând că ”oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”.

Ministrul Petre Daea a subliniat iarăşi rolul jucat de creşterea oilor în România.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că „oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.