MENIU

Petre Daea a cugetat: "Jocul pieţei a permis scumpirea ouălor. Acest mod de a câstiga a fost efemer"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că nu a fost niciun fel de criză a ouălor, ci au fost "interpretări diferite şi interese diferite". "Jocul pieţei a permis aceste scumpiri, dar acest mod de a câştiga rapid a fost doar efemer", a spus Daea, declarându-se mulţumit că preţul ouălor s-a stabilizat.

Însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu şi de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, Petre Daea, aflat sâmbătă la Buzău în cadrul campaniei de promovare "Alege oaia!”, a vizitat standurile amenajate în parcarea Kaufland de către fermieri şi producători tradiţionali, cumpărând de la ei carnaţi, pastramă şi dulceaţă.

El a mers apoi la magazinul Kaufland deschis la Buzău în urmă cu două zile şi a trecut pe la sectorul cu carne de oaie, dar şi pe la cel de lactate, de unde a cumpărat o cutie de smântână românească.

Totodată, ministrul s-a referit şi la preţul ouălor şi s-a arătat mulţumit că "s-a stabilizat în jurul valorii de 50 de bani". "Un ou costă acum mai puţin de 50 de bani. Nu a fost niciun fel de criză, ci au fost interpretări diferite, interese diferite. Jocul pieţei a permis aceste scumpiri, iar acest mod de a câştiga rapid a fost doar efemer", a declarat Petre Daea.

Mai multe articole despre:
0 carne măsuri ministru ouă Petre Daea