MENIU

Petrache nu exclude politizarea Agenției Bunurilor Sechestrate. De ce a fost respinsă de Senat

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, marți seară, la Realitatea TV, în contextul în care liberalii au votat împotriva proiectului de lege pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, că "PSD dacă vrea să treacă o lege, în Parlament, are o majoritate așa de mare încât nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă" și că numai legile care nu le convin social-democraților și vor doar să le bifeze, "le fac de așa natură încât să nu treacă". Petrache nu exclude politizarea agenției, în condițiile în care i s-ar fi comunicat faptul că nu există garanția ca această agenție are capacitatea să îndeplinească obiectivul pentru care a fost creată, motiv pentru care proiectului de lege i-au fost aduse amendamente.

"Am avut teama că vor să se bifeze ceva fără să își atingă scopul. Ministrul Justiției a avut discuții cu grupul nostru
de senatori, unde i s-au adus la cunoștință niște lucruri care au crezut ei că nu fac funcțională această agenție. Pentru noi, cetățenii, cel cel mai important lucru este să se recupereze banii. La moțiunea de cenzură toată presa spunea 'liberalii mai au nevoie de 100 și ceva de voturi ca să poată trece moțiunea'.

PSD dacă vrea să treacă o lege, în Parlament, are o majoritate așa de mare încât nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă. Numai legile care nu le convin și vor să le bifeze... le fac de așa natură încât să nu treacă și încearcă să găsească fel de fel de motivații. Vă garantez că vor fi discuții și agenția de care e nevoie va trece în Camera Deputaților", a declarat Petrache.

"Mi s-a spus că nu există garanția ca această agenție are chiar capacitatea să facă obiectivul pentru care a fost creată și au fost aduse niște amendamente", a mai spus secretarul general al PNL.

Întrebat dacă această agenție ar fi politizată, Petrache a răspuns: "inclusiv acest lucru".

Pe de altă parte, Petrache a asigurat faptul că în privința proiectului de lege privind votul prin corespondență, este timp suficient să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis până pe 15 noiembrie:

"Legea pe care o propune AEP e foarte apropiată, să nu zic identică cu cea făcută de PNL. Astăzi, am vorbit cu Mișu Voicu și mi-a spus că, din punctul nostru de vedere, este timp suficient ca să fie promulgată de președinte până pe 15 noiembrie, termen la care face posibilă aplicarea sa la alegerile din 2016".

Știre în curs de actualizare.