MENIU

Pensionarii constănțeni, umiliți! Primarul interimar Făgădău "a uitat" să le dea tichete valorice

După ce bătrânii Constanței cu pensii mai mici de 900 de lei au fost umiliți ani la rând de edilul Radu Mazăre, care i-a ținut la cozi interminabile pentru a le da pachetele sociale, anul acesta pensionarii nu au mai primit nimic de la începutul anului.

Viceprimarul lui Mazăre, Decebalul Făgădău, acum interimar până în data de 5 iunie, a decis în luna februarie ca, în loc de pachete, cele aproape 50.000 de persoane nevoiașe să primească tichete valorice de opt ori pe an, în cadrul programului botezat “Respect”.

Respectul lui Făgădău față de nevoiași a rămas deocamdată pe hârtie, iar oamenii nu au primit nimic nici măcar de Paște. Primarul interimar privește pasiv la ping-pong-ul contestațiilor pornit de cele patru firme înscrise la licitația de atribuire a contractului în valoare de aproape 580.000 de lei (cca 129.000 de euro) privind tipărirea și distribuirea tichetelor cu pricina, scandal tratat pe larg de presa constănțeană de mai bine de două luni.  

Din declarațiile pe care le-a făcut, Făgădău pare să pregătească o mutare electorală, iar bătaia dintre cele patru firme să fie doar un aranjament. Făgădău a dat asigurări că toţi beneficiarii vor primi tichetele aferente lunilor trecute, chiar dacă le vor primi în luna Mai, spunea el dinainte de Paști, știind că se va rezolva înainte de alegeri. Cel mai probabil, contractul va fi atribuit în luna mai, iar tichetele livrate la domiciliu cât mai aproape de 5 iunie, data alegerilor pentru un efect electoral maxim asupra celor 50.000 de beneficiari.

Nu întâmplător, una dintre cele patru firme înscrise la licitație este Cuget Liber SA, firma care tipărește și ziarul cu același nume. Trustul Cuget Liber este controlat de unul dintre cel mai bogați constănțeni, Gheorghe Bosânceanu, apropiat de Radu Mazăre în trecut (în ciuda unor mici și scurte conflicte), iar în prezent unul dintre sponsorii neoficiali ai lui Decebal Făgădău în cursa pentru primăria Constanța.

Reamintim că programul „Respect” constă în acordarea de tichete valorice în opt tranşe, în cursul anului 2016. Pentru fiecare tranşă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. La finalizarea procedurii de achiziţie, când se va stabili furnizorul tichetelor, pensionarii le vor primi la domiciliu.

 

Mai multe articole despre:
tichete valorice fagadau